Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře - sociální bydlení. Jak si představujete investiční náklady a jejich úhradu (počet bytů, postavených ročně á .... Kč)? Jak si představujete provozní náklady? Bude alespoň částečně hrazena amortizace, nebo budou zase za chvíli nápisy "Padá omítka". To už jsme zažili.

Jen na okraj: Pokud kdokoliv za své peníze staví (třeba i nevyužité) kancelářské objekty, je do toho Vám i jakékoliv vládě kulové. Nepřeji si ani v nejnižším zastupitelském orgánu tvora, který takovou samozřejmost nechápe.

4 1
možnosti
Foto

Opět troll, který nic neví a reaguje na všechny příspěvky kriticky. Vladimír Hrubý je fake profil velmi hloupého člověka.

0 1
možnosti

Je pravda, že sociální bydlení je u nás dlouhodobě opomíjeno. Pak dochází k situacím, kdy sociálně slabí občané obsazují i kvalitní drahé byty, protože stát jim to bydlení platí, zatímco lidé s nízkými příjmy, kteří poctivě pracují, na takové byty ani nedosáhnou, protože jim na ně nikdo nic nepřidá. Kdyby tady už dávno platilo, že sociální byt je levný byt, který svým vybavením odpovídá pojmu "sociální", k něčemu takovému by nemohlo docházet. Pro mladé, začinající rodiny by mohl sloužit jako levný "startovací" byt, pro sociálně slabé jako poslední útočiště. Rozhodně by však nedocházelo k tomu, že by stát platil nehorázné sumy na příspěvcích na bydlení buď za neadekvátní byty, nebo naopak za vyděračské bydlení na ubytovnách. Jako příklad sociálního bydlení bych mohl uvést areál v našem městě, kde bydlí důchodci. Jde o městské, jedno až dvoupokojové byty, do kterých se mohou důchodci po zaplacení jednorázového příspěvku (kolem 50 tisíc Kč) nastěhovat a za poměrně levné nájemné tam pak dožít. K dispozici jsou jim tam i různé služby pro seniory. Své původní nákladnější bydlení pak mohou s klidnou duší přenechat potomkům.

0 0
možnosti

Kolik by stálo pořízení "levného" sociálního bytu, kde na to vezměme, kdo bude dotovat levný nájem?

Starší si snad pamatují kompletní sociální byty pro věechny (a s tím soivisející padající omítky a tašky, zatékající střech, neexistující okapy ...). To chcete?

2 1
možnosti
Foto

jakmile se do něčeho namontuje stát, tak to obvykle nestojí za nic.

2 0
možnosti
Foto

Tak v socializmu jsme si již státní bytovou výstavbu zkusili. Výsledkem byl nedostatek bytů.

Pokud bude stát plánovat množství písku v poušti, za chvíli tam bude písek na příděl.

0 0
možnosti
Foto

V Praze je jedna sociální skupina, o kterou by jste se měl zajímat především - lidé pracující na dělnických pozicích a ve službách. Je pro mě nepochopitelné, že tato skupina v Praze při současných cenách bydlení vůbec ještě existuje. Ale i v tak malém městě jako je Bruntál dochází k situacím, kdy jsou pronájmy pro pracující s nižším příjmem příliš vysoké a jejich byty jsou potom obsazeny osobami, za které nájem platí stát!!!!!!

4 0
možnosti
Foto

Stát nemá nic vlastnit, natož nějaké byty. To platí i o krajích a městech.

4 1
možnosti

Takže když někde spadne činžák, jeho přeživší obyvatelé půjdou bydlet pod most. :-)

1 2
možnosti

Proč by to měla řešit vláda?? Lidí ohrožených chudobou je u nás spíše méně a bankrotáři co nezvládaní své dluhy si za to můžou sami - nehlasuju pro to aby je vláda ubytovala za moje peníze.

11 1
možnosti
Foto

Takové věci jako podpora výstavby státního bytového fondu řeší vláda.

Navíc nechápu, proč sem pletete dluhy a bankroty, já jsem psal o bytové výstavbě a uváděl reálné statistiky. Všude se musí platit daně, vy jste dítě a žijete z peněz tatínka, takže to nemůžete chápat.

0 8
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS